Too far from here now

Utwory, będące singlami Tamary.

Too far from here now

Postprzez Happy Smile 5 maja 2009, o 13:04

Taki tytuł nosi piosenka, którą napisał dla Isis Piotr Rubik. Piosenka ukaże się na jego albumie "RubikONE". Słyszałem demo kiepskiej jakości, i jest naprawdę świetnie! Piosenka ma głęboki tekst, jest patetyczne i świetnie zaaranżowana przez Isis :) Bo oczywiście to Isis ją głównie "zrobiła". Piotr napisał tylko pianino (i chwała Bogu!).
Isis Gee for Poland, for ever, for life!
Happy Smile
Administrator
Administrator

Re: Too far from here now

Postprzez atc 5 maja 2009, o 14:20

A kiedy ma się ukazac ta piosenka? Jestem bardzo ciekawy tej kompozycji. Tytuł zapowiada się bardzo interesująco, licze na jakiś dobry klimat.
Obrazek
ISIS :)
atc
Początkujący
Początkujący

Postprzez atc 23 maja 2009, o 18:43

Już jest http://www.youtube.com/watch?v=JIzR9Q2hPIk ! Cudeńko! Prawdziwa perełka! Kocham to!
Obrazek
atc
Początkujący
Początkujący

Postprzez Happy Smile 23 maja 2009, o 19:13

Piosenka jest świetna! Prawdziwe, kolejne działo Isis. Trochę wokale są wg mnie takie stłumione i nakładające się na siebie wraz z pomrukami Tamary. Ale i tak utwór jest świetny!
Isis Gee for Poland, for ever, for life!
Happy Smile
Administrator
Administrator

Postprzez atc 24 maja 2009, o 08:29

Może to wina złej jakości? Hehe xD Ale piosenka jest po prostu cudna! Od rana tego słucham!
Obrazek
atc
Początkujący
Początkujący

Postprzez UŁAN 24 maja 2009, o 13:47

Cudowna piosenka... Isis jest genialna ;)
UŁAN
Aktywny dyskutant
Aktywny dyskutant

Postprzez Dex 8 cze 2009, o 08:31

Podoba mi się, nawet bardzo, ale wolałbym coś na miarę piosenek z "HT".
Obrazek
Dex
Początkujący
Początkujący

Postprzez Grzeniu 8 cze 2009, o 21:43

Jeżeli ktoś zamierza kupić tę płytę, to uprzedzam, że do słuchania nadaje się tylko rewelacyjnie wykonana piosenka Isis i - paradoksalnie - wróżki Aidy. Zawiodłem się na:
nudnym utworze Pauliny z Mam Talent (poza barwą głosu nie ma się czym zachwycać),
jeszcze nudniejszym kawałku Asi Si (od której wokalnie oczekiwałem dużo więcej),
Joannie Liszowskiej, której barwa głosu jest zmodulowana (słyszałem ją w Tańcu Wampirów w warszawskim Teatrze Roma, ta piosenka to nieporozumienie)...

Ogólnie cała płyta jest fatalnie zmiksowana, jakiś partacz to robił... Rubik się swoim kunsztem nie popisał... Isis po prostu nie pasuje poziomem do tej zbieraniny. I nie dziwi mnie, że Edyta Górniak się wykręciła z kooperacji.

I żeby na koniec puścić absolutny jad, NIE ZAWIODŁEM SIĘ na niewidomej profesorce katowickiej Akademii Muzycznej... Słowo "fatalna" jest porażającym komplementem w jej kierunku, a niczego więcej od niej nie oczekiwałem...

Tak więc, jeśli ktoś nadal chce kupić całą płytę za ponad 30 zł, z ceny której do kieszeni Isis trafi około 30 groszy, daję wolną rękę ;)
Grzeniu
Rozkręcający się
Rozkręcający się

Postprzez Marcin 11 cze 2009, o 15:41

Too Far From Here jest świetne! Lecz jedyne co mi przeszkadza to początkowe jęki Isis przed pierwszą wzrostką. Dokładnie prawie idealnie takie jak z Jezuś Malusieńki. A co do Rubik One - dobra płyta. Najlepsze to: Asia Si, Isis Gee, Aida, piosenka Lewandowskiej ma cudowny tekst Jacka Cygana i piosenka Młynkowej. Mi się podoba.
Róża ma już czasu coraz mniej
Tęskni do młodości swej
Dziwi się, że z bujnej urody
Tylko zapach został jej

Kwiaty więdnące
W noce gorące
Pachną śmiertelnie pięknie,
Aż Anioł Wzruszenia klęknie - Zachwycające...
Niepokojące....
Marcin
Aktywny dyskutant
Aktywny dyskutant

Postprzez Tymuch 11 cze 2009, o 20:48

Podoba mi się piosenka Isis, ale wolałbym, żeby wokale się nie nakładały na siebie momentami... :). Niemniej jednak jedna z lepszych piosenek, jak ktoś tu wyżej pisał: ogólnie płyta przeciętna. Może jeszcze jedna piosenka Węgrowskiej mi się podoba i trochę Lisza... I tyle :].
Tymuch
Zaawansowany
Zaawansowany

Następna strona

Powrót do Single