Jeżeli ktoś zamierza kupić tę płytę, to uprzedzam, że do słuchania nadaje się tylko rewelacyjnie wykonana piosenka Isis i - paradoksalnie - wróżki Aidy. Zawiodłem się na:
nudnym utworze Pauliny z Mam Talent (poza barwą głosu nie ma się czym zachwycać),
jeszcze nudniejszym kawałku Asi Si (od której wokalnie oczekiwałem dużo więcej),
Joannie Liszowskiej, której barwa głosu jest zmodulowana (słyszałem ją w Tańcu Wampirów w warszawskim Teatrze Roma, ta piosenka to nieporozumienie)...
Ogólnie cała płyta jest fatalnie zmiksowana, jakiś partacz to robił... Rubik się swoim kunsztem nie popisał... Isis po prostu nie pasuje poziomem do tej zbieraniny. I nie dziwi mnie, że Edyta Górniak się wykręciła z kooperacji.
I żeby na koniec puścić absolutny jad, NIE ZAWIODŁEM SIĘ na niewidomej profesorce katowickiej Akademii Muzycznej... Słowo "fatalna" jest porażającym komplementem w jej kierunku, a niczego więcej od niej nie oczekiwałem...
Tak więc, jeśli ktoś nadal chce kupić całą płytę za ponad 30 zł, z ceny której do kieszeni Isis trafi około 30 groszy, daję wolną rękę